Skip Navigation

Rendelje meg most!

Ár: 2010.00 Ft
Mennyiség:
nyomtatás
Könyveink | Újdonságaink

Stefan Klein: A boldogság képlete - a pozitív érzések eredete

Ár: 2680 Ft
Kedvezmény: 25%
Online ár: 2010 Ft

319 oldal, puhafedelű
ISBN 978 963 87585 4 5

Fordította: Svéda Dóra

Először is egy szenzációs hír:
a boldogság tanulható!


A semmiből nem lesz semmi – mindenki maga jöjjön rá a boldogság nyitjára. Az agykutatók a pozitív érzések nyomába eredtek és sikerült megtalálniuk az érzések mérésének módszerét. A kísérletek feltárják, hogyan jön létre agyunkban a „boldogság” – és egyben új lehetőséget kínálnak arra, hogy megtanuljunk boldogok lenni. A boldogság képlete lenyűgöző olvasmány, ugyanakkor használati utasítás is. Stefan Klein érdekes, izgalmas és közérthető módon vezeti rá bennünket arra, hogy miért is vágyakozunk oly nagyon a boldogság után, hogy a boldogság semmi esetre sem egyenlő a boldogtalanság ellentétével és hogyan tudja bármelyikünk az agy anatómiáját a jövőbeni boldogabb élet javára kamatoztatni.

„Miután az ember elolvassa ezt a könyvet, agyában sok minden megváltozik.”
Der Spiegel

Mindent megteszünk a boldog életért, mégis egyik boldogtalan helyzetből csöppenünk a másikba. A probléma már ott kezdődik, amikor pontosan meg akarjuk határozni a fogalmat: mostanáig senki sem tudta pontosan, mi is a boldogság tulajdonképpen. Még a témát évezredek óta kutató filozófusok is csak ellentmondásokkal teli válaszokkal tudtak szolgálni. Az agykutatók azonban úgy határoztak, hogy az érzelmek nyomába erednek. Az első hatalmas felismerés, hogy a boldogság mérhető. A kísérletek feltárják, hogyan jön létre agyunkban a „boldogság” – és egyben új lehetőséget kínálnak arra, hogy megtanuljunk boldogok lenni. A boldogság gyakorolható, csak eddig nem jó helyen próbálkoztunk.

„Stefan Klein tudományos újságíró A boldogság képlete című könyvével igazi kis mesterművet alkotott. Izgalmas, informatív és közérthető…” Welt am Sonntag

Tartalom

Bevezetés

1. rész: Mi a boldogság?
1. A mosolygás titka
2. A pozitív érzés, mint iránytű
3. A boldogság rendszere
4. A formálható agy

2. rész: a szenvedélyek
5. Gyökereink az állatvilágban
6. A testi vágyakozás
7. Az élvezet
8. Az öröm árnyoldala
9. Szerelem
10. Barátság
11. Használati utasítás a szenvedélyekhez

3. rész: stratégiák a tudat mélyéből
12. Győzelem a sötétség felett
13. A perspektíva hatalma
14. Az elragadtatás pillanatai

4. rész: a boldog társadalom
15. A mágikus háromszög

Epilógus: Hatmilliárd út a boldogsághoz
Köszönetnyilvánítás
Jegyzetek
Irodalomjegyzék
Tárgy- és névmutató

Stefan Klein 1965-ben született, Münchenben, Grenoble-ban és Freiburgban fizikát és filozófiát hallgatott, majd Freiburgban biofizikából doktorált. Számos németnyelvű újságnak és magazinnak írt cikkeket, 1996–1999 között a „Spiegel” német folyóirat tudományos szerkesztője, 1999-től 2000-ig a „Geo” magazin szerkesztője. Jelenleg szabadúszó szerzőként Berlinben él. 1998-ban elnyerte a gazdasági újságírás Georg von Holtzbrinck díját.
« vissza