Skip Navigation

Rendelje meg most!

Ár: 2385.00 Ft
Mennyiség:
nyomtatás
Könyveink | Újdonságaink

Stefan Klein: Az idő titkos lüktetése – Miből áll az élet?

Ár: 3180 Ft
Kedvezmény: 25%
Online ár: 2385 Ft

300 oldal, puhafedelű
ISBN 978 963 88191 0 9

Fordította: Svéda Dóra

Mi is az idő tulajdonképpen?
Hogyan érzékeljük?
Hogy viszonyulunk hozzá?

Einstein volt az, aki felismerte, hogy az idő relatív. Az agykutatók mostanra tökéletesítették az einsteini forradalmat: felfedezték, hogy létezik az úgynevezett belső idő.
Stefan Klein különleges utazásra repít bennünket saját tudatunk világában. Az idő érzékelése ugyanis az emberi elme egyik legcsodálatosabb teljesítménye. Szinte minden agyfunkció közrehat – fizikai érzetek és érzékelés, érzések és tudat, emlékek és az a képesség, hogy terveket kovácsolhatunk a jövővel kapcsolatban. Mindenkori kultúránk is befolyásolja, hogy miként éljük meg az órák és percek múlását. A szerző rávilágít arra, hogyan tudjuk figyelmesebben észlelni és jobban kihasználni az időt. A külső körülmények ugyanis korántsem annyira meghatározóak időérzékelésünk szempontjából, mint gondolnánk, időérzékünket pedig könnyebben meg tudjuk változtatni, mint bármilyen más folyamatot, amely agyunkban játszódik. Életünk filmje fejünkben keletkezik, és mi magunk rendezzük.

Stefan Klein, a német sikerkönyvíró elárulja nekünk, hogyan tanulhatjuk meg, hogy ne csak észleljük az életünket alkotó pillanatokat, hanem élvezzük is.

Stefan Klein 1965-ben született. Fizikát és filozófiát hallgatott Münchenben és Grenoble-ban, biofizikusként végzett. 1996–1999 között a Spiegel című hetilap szerkesztőségének tagja; 1998-ban elnyeri a gazdasági újságíróknak járó Georg von Holtzbrinck díjat. Stefan Klein 2000 óta szabadúszó szerzőként tevékenykedik; „A boldogság képlete” című sikerkönyvét 28 nyelvre fordították le. Stefan Klein jelenleg Berlinben él.


Tartalom

Bevezetés

1. RÉSZ: ÁTÉLNI AZ IDŐT
1. 25 nap
2. Éjszakai baglyok és koránkelők
3. A másodperc megragadása
4. A leghosszabb óra
5. Az idő atomjai
6. „Twinkies, Granola”
7. Tovaszállt idő
8. Hét év akár egy pillanat

2. RÉSZ: AZ IDŐ KIHASZNÁLÁSA
9. A sebesség kábulatában
10. Az élet bősége
11. A többiek órája
12. Időnk urai

3. RÉSZ: MI IS AZ IDŐ
13. Az órák trónfosztása

Epilógus: Újfajta időkultúra

Jegyzetek és hivatkozások
Irodalomjegyzék
Köszönetnyilvánítás
« vissza